تعاون کار و رفاه اجتماعی

اشتغال مرزنشینیان، نیازمند بازنگری در تسهیلات و تمرکز بر زنجیره ارزش تولید روستایی است

به گزارش روابط‌ عمومی اداره‌ کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان، «برهان صلواتی» با بیان اینکه فعال کردن زنجیره ارزش تولید در روستاها، اشتغال پایدار، صادرات و ارزآوری را به دنبال خواهد داشت، به پتانسیل ها و ظرفیت‌های متنوع در مناطق مرزی و روستایی اشاره کرد و افزود: توجه به صنایع‌دستی، گردشگری و منابع خدادادی مناطق مرزی که سرشار از فرصت‌های شغلی و اقتصادی هستند، رونق تولید و شکوفایی اقتصادی منطقه را به دنبال خواهد داشت.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان، گفت: اگر به‌ دنبال اشتغال پایدار در نوار مرزی هستیم، باید نگاهمان را از صرف تجارت مرزی فراتر برده و به مشاغل مولد محلی نیز بها داده شود.

صلواتی با بیان اینکه اگر منابع مالی طرح‌ ها در مناطق روستایی و مرزی تنها از محل منابع استانی تأمین شود، معمولاً سهم ناچیزی به آنها اختصاص می‌یابد، خواستار تخصیص منابع ملی برای طرح های اشتغالزا در این مناطق شد و اظهار داشت: این رویکرد می‌تواند منجر به ایجاد اشتغال پایدار، ارزآوری و حتی تعامل اقتصادی مؤثر با کشورهای همسایه شود.

صلواتی همچنین با اشاره به ظرفیت‌های صندوق بیمه کشاورزی، روستائیان و عشایر و اینکه این صندوق در همه روستاها کارگزار دارد، اظهارکرد: می توان با استفاده از ظرفیت این کارگزاران و همچنین تعاونی‌های مرزنشین در صورتی که سود حاصل از صادرات و واردات به چرخه تولید بازگردد و به دست سهامداران واقعی برسد، می‌توانند نقشی محوری ایفا کرده ظرفیت ها را شناسایی و قدم های ارزشمندی در این راستا برداشت.

صلواتی تصریح کرد: اگر این چند محور را با مشارکت مردم مناطق مرزی پیش ببریم، می‌توان ظرف یک تا دو سال آینده، به اشتغال پایدار و واقعی در مرزها دست پیدا کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *