تعاون کار و رفاه اجتماعی

افزایش ۱۰ درصدی متقاضیان تسهیلات خانگی بانوان در زنجان

به گزارش روابط عمومی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان، «طیب جعفری» در تشریح عملکرد پرداخت تسهیلات مشاغل خانگی و همچنین صدور مجوز مشاغل خانگی عنوان کرد: در اواخر اردیبهشت امسال همچون سنوات گذشته تسهیلات حمایت از مشاغل خانگی از طرف بانک مرکزی به استاندار ابلاغ و عملیات اجرایی آن توسط دستگاه‌های مرتبط آغاز شد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان اضافه کرد: مبلغ تسهیلات ابلاغی در حدود ۱۲۱ میلیارد تومان بوده که نسبت به سال گذشته افزایش حدود ۲۰ درصدی داشته و در مقایسه با سال‌های گذشته رشد چشمگیری داشته است.

وی بیان کرد:  این تسهیلات از جانب بانک مرکزی مابین ۱۰ بانک عامل سهمیه‌بندی شد ولی به‌صورت برابر نبود به‌طوری‌که از مبلغ یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان برای بانک رسالت تا حدود ۳۲ میلیارد تومان برای بانک قرض‌الحسنه مهر ایران متفاوت بود.

جعفری ادامه داد: پس از تخصیص اعتبار و ابلاغ آن به شبکه بانکی و همچنین به‌روزرسانی سامانه تخصصی مشاغل خانگی در پایان مردادماه، عملیات اجرایی ثبت‌نام متقاضیان توسط ۴ دستگاه تخصصی صنعت معدن و تجارت، جهاد کشاورزی، میراث‌فرهنگی و گردشگری، ارشاد اسلامی و همچنین دو دستگاه حمایتی کمیته امداد امام خمینی و سازمان بسیج سازندگی استان آغاز شد و فهرست‌های تأیید شده متقاضیان که پس از حضور و بازدید کارشناس مربوطه دستگاه تخصصی برای مشاغل خوداشتغالی و هیئت نظارت استانی برای طرح‌های پشتیبان حاصل می‌شود، با لحاظ نمودن اعتبار تخصیصی به شبکه بانکی ارسال شد و عملیات تشکیل پرونده و اخذ تضامین موردنیاز در بانک‌های عامل انجام و در نهایت تسهیلات موردنیاز راه‌اندازی و یا حفظ و پایداری شغل خانگی برای متقاضیان پرداخت می‌شود.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان گفت: این تسهیلات به‌صورت قرض‌الحسنه و کم‌بهره بوده و هدف از پرداخت آن حمایت از مشاغل خرد و خانگی و تبدیل منازل شخصی افراد دارای صلاحیت به یک کارگاه تولیدی و خدماتی به‌منظور کسب درآمد پایدار در راستای توانمندسازی و ارتقای اقتصادی خانواده‌ها صورت‌گرفته و مخصوصاً برای خانم‌های خانه‌دار و یا سرپرست خانوار حائز اهمیت بوده و می‌تواند در حفظ بنیان خانواده و مصونیت آن نقش اساسی داشته باشد.

وی گفت: تا به امروز بیش از ۷۰۰ طرح متقاضی تسهیلات مشاغل خانگی به شبکه بانکی ارسال شده که حدود ۱۲۰ طرح به‌صورت پشتیبان و ۶۰۰ طرح به‌صورت خوداشتغالی بوده و حدود ۴۰۰ طرح پرداخت تسهیلات شده و مابقی نیز به در نوبت انتظار هستند.

جعفری تصریح کرد: امسال با توجه‌به تعداد تسهیلات تکلیفی ابلاغ شده به شبکه بانکی پرداخت تسهیلات نسبت به سال گذشته روند کندتری داشته و امیدواریم باتوجه‌به پیگیری‌های لازم همه طرح‌های ارسالی به مرحله پرداخت برسند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان خاطرنشان کرد: نکته قابل‌توجه حضور پررنگ بانوان متقاضی تسهیلات خانگی است، به‌طوری‌که بیش از ۶۲ درصد متقاضیان پشتیبان و بیش از ۸۵ درصد متقاضیان خوداشتغالی به خانم‌های خانه‌دار و یا سرپرست خانواده اختصاص‌داده‌شده که در مجموع نسبت به سال گذشته رشد حدود ۱۰ درصدی داشته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *