فعالیت جزیرهای و روشهای سنتی آفت اشتغالزایی و توسعه مشاغل خانگی است
به گزارش روابط عمومی ادارهکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان فارس، سعید بیاری در دیدار با رییس سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآوردههای کشاورزی شهرداری شیراز گفت: ساماندهی فعالیت کارگران و مشاغل شهری در سطح کلانشهر شیراز مسالهای است که از دیرباز همواره با چالشها و مشکلاتی همراه بوده است.
وی با تاکید بر لزوم ایجاد محلهای مشخص برای فعالیت و عرضه محصولات تولیدی از سمت مشاغل خانگی در سطح شیراز و سایر شهرهای استان فارس با کمک مدیریتهای شهری عنوان کرد: بهره از زیرساختهای در اختیار شهرداریها در شرایط کنونی که اشتغالزایی و توسعه مشاغل خانگی از نیازهای اصلی جامعه است میتواند به رضایتمندی و توسعه خدمات به شهروندان کمک شایانی کند.
سرپرست ادارهکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان فارس با تاکید بر اینکه خدمات دهی باید به نحوی باشد که به توسعه کسب و کارهای خرد و ایجاد اشتغال پایدار منجر شود، افزود: کارگر و جامعه کارگری باید از توسعه خدمات بهرهمند شده نه اینکه متضرر شوند.
وی با بیان این که وظیفه پیگیری و امور مربوط به جامعه کارگری دارای اهمیت ویژهای است، گفت: بازآفرینی شهری و توسعه مشاغل خانگی از نمونههای مشترک کار با مدیریتهای شهری است که میتوان با همافزایی و همکاری مشترک و انعقاد تفاهم نامه به نتایج مطلوبی ختم شود.
وی با اشاره به این که وزارت کار سالها است که در حوزه مشاغل خانگی فعال است، گفت: مدیریت اغلب امور مربوط به توسعه مشاغل خانگی از دیرباز با روشهای سنتی پیش رفته که باید تدبیری برای آن اندیشید و این مهم را که یکی از نیازهای روز جامعه است که با بهره از روش های نوین به نتایج مطلوب تری خواهد رسید.
بیاری افزود: برنامهریزی در حوزه توسعه مشاغل خانگی و ایجاد اشتغالزایی در سطح استان فارس در سه سطح برگزاری دورههاي کسب و کار و استارتاپها تعریف شده که ایجاد خانههای مهارت با هدف مهارت افزایی پیش از توزیع منابع مشاغل خانگی در مناطق روستایی، محلات شهری و حاشیه شهرهای بزرگ استان خصوصا کلانشهر شیراز با هدف بازآفرینی شهری بزودی وارد فاز اجرایی خواهد شد.
وی نقش شهرداری شیراز و مدیریت شهری این کلانشهر را در پیشبرد اهداف توسعه کسب و کارهای پایدار و مشاغل خانگی برجسته دانست و گفت: عملکردهای جزیرهای موجب بروز ناهماهنگی و چندباره کاری و عدم حصول نتیجه مطلوب شده است که با همت مدیران شهری در شیراز می توان اشتغالزایی مناسبی با بهره از توان و ظرفیت های موجود مشترک ایجاد کرد.
وی پیشنهاد تهیه پیش نویس تفاهم نامه ای مابین مدیریت شهری شیراز و ادارهکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان فارس در زمینه ساماندهی و توسعه مشاغل خانگی را مطرح کرد و افزود: در زنجیره ایجاد مشاغل خانگی بخش بازاریابی و فروش از اهمیت ویژه ای برخوردار است و اگر محصول و خدمات ایجاد شده قابلیت عرضه و رقابت در بازار را نداشته باشد کل زنجیره را با مشکل جدی بقاء مواجه خواهد کرد پس در این خصوص نقش آموزش و مهارت افزایی در ایجاد مشاغل پایدار بیش از هر مساله دیگری نمایان خواهد شد.
سرپرست ادارهکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان فارس در پایان تاکید کرد: ایجاد مشاغل خانگی بدون مهارت افزایی و آشنایی و آگاهی لازم از فرآیندهای مختلف موجب سرخوردگی کارجو و کارآفرین خواهد شد که هزینه های غیرقابل جبرانی در پی دارد.