اتاق تعاون

پیشنهادهای تعاونی‌های برزیل برای توسعه پایدار در کنفرانس اقلیمی ۲۰۲۵

برزیل که نزدیک به ۱۲ درصد از منابع آب شیرین جهان را در اختیار دارد و با خط ساحلی به طول ۷،۴۹۱ کیلومتر، پنجمین کشور بزرگ جهان از نظر وسعت به شمار می‌آید، آماده میزبانی از سی‌امین کنفرانس تغییرات اقلیمی سازمان ملل متحد در شهر بلم (Belém)، مرکز ایالت پارا (Pará) در شمال این کشور است. این رویداد مهم زیست‌محیطی از ۱۹ تا ۳۰ آبان ۱۴۰۴ (۱۰ تا ۲۱ نوامبر ۲۰۲۵) برگزار خواهد شد.

در آستانه این نشست جهانی، سازمان تعاونی‌های برزیل مواضع و انتظارات خود را با انتشار بیانیه‌ای با عنوان بیانیه جنبش تعاونی برزیل برای سی‌امین کنفرانس تغییرات اقلیمی سازمان ملل متحد» اعلام کرده است. فابیولا دا سیلوا نادر موتا، مدیرکل سازمان تعاونی‌های برزیل، در گفت‌وگویی با رسانه‌ها بر نقش کلیدی تعاونی‌ها در حفاظت از محیط‌زیست و توسعه پایدار تأکید کرده است.

خانم موتا با اشاره به اهمیت اهداف توسعه پایدار گفت: «بخش عمده‌ای از تعاونی‌های ما در حوزه کشاورزی فعال هستند و کشاورزان به‌دلیل وابستگی مستقیم به زمین و منابع طبیعی، خود بیشترین انگیزه را برای حفاظت از محیط‌زیست دارند. تعاونی‌ها به کشاورزان کمک می‌کنند تا با استفاده از فناوری‌های نوین، تولیدی پایدار و کم‌اثر بر محیط‌زیست داشته باشند.»

وی افزود: «ما حدود یک میلیون کشاورز عضو تعاونی‌های برزیلی داریم که با استفاده از این شبکه، سریع‌تر از سایر مدل‌های تجاری به فناوری و راه‌حل‌های نو دسترسی پیدا می‌کنند. پیام ما برای سی‌امین کنفرانس تغییرات اقلیمی سازمان ملل متحد این است که تعاونی‌ها راه‌حل‌اند، نه بخشی از مشکل.»

سازمان تعاونی‌های برزیل در بیانیه خود پنج محور کلیدی را به‌عنوان خواسته‌های اصلی جنبش تعاونی برزیل مطرح کرده است:

  1. امنیت غذایی، فناوری و کشاورزی کم‌کربن
  2. ارزش‌گذاری جوامع و تأمین مالی اقلیمی
  3. گذار به انرژی‌های تجدیدپذیر و توسعه پایدار
  4. استفاده از اقتصاد زیستی به‌عنوان موتور محرک توسعه
  5. سازگاری و مقابله با خطرات اقلیمی

به گفته خانم موتا، سازمان تعاونی‌های برزیل همچنین در تلاش است تا غرفه‌ای مستقل در نشست سی‌امین کنفرانس تغییرات اقلیمی سازمان ملل متحد داشته باشد تا نمونه‌های موفق تعاونی‌های برزیل و جهان در زمینه پایداری زیست‌محیطی را به نمایش بگذارد.

مدیرکل سازمان تعاونی‌های برزیل با اشاره به اهمیت مناطق حساس مانند آمازون گفت: «همه درختان و رودخانه‌های آمازون را می‌بینند، اما مردم ساکن آنجا را فراموش می‌کنند. ما همیشه می‌گوییم: درخت ایستاده باید بیشتر از درخت قطع‌شده ارزش داشته باشد. تعاونی‌ها راهی مناسب برای تحقق این هدف هستند، اما بدون دسترسی به تأمین مالی، ادامه فعالیت پایدار برای آن‌ها دشوار است.»

خانم موتا همچنین به ارتباط این نشست با اجلاس اجتماعی جهانی در دوحه که یک هفته پیش از کنفرانس برگزار می‌شود (اوایل آبان ۱۴۰۴)، اشاره کرد و گفت: «همه این رویدادها به هم پیوسته‌اند. اگر تعاونی‌ها در این گفت‌وگوهای جهانی حضور نداشته باشند، نادیده گرفته می‌شوند. ما باید حضور فعال داشته باشیم و نشان دهیم که می‌توانیم بخشی از راه‌حل مشکلات زیست‌محیطی، اقتصادی و اجتماعی جهان باشیم.»

وی در پایان تأکید کرد که سازمان تعاونی‌های برزیل با ایجاد شبکه‌ای منسجم از تعاونی‌ها در سراسر ۲۷ ایالت برزیل، در تلاش است تا توانمندی‌های این بخش را در مقیاس ملی و بین‌المللی تقویت کرده و پیام واحدی در سطح جهانی ارائه دهد.

 

معاونت امور بین الملل

 


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *