کاهش 71 درصدی حوادث ناشی از کار در استان یزد
به گزارش روابط عمومی تعاون، کار و رفاه اجتماعی یزد، «مجید دشت آبادی» رییس اداره بازرسی کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی یزد گفت: در ارتباط با حوادث ناشی از کار در استان، بیشترین حوادث در سه بخش صنعت، ساختمان و معدن روی می دهد. برعکس کشور که 48 درصد حوادث در بخش ساختمان است در استان یزد بیشترین حوادث در بخش صنعت اتفاق می افتد.
رییس اداره بازرسی کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه آمار حوادث ناشی از کار شش ماه اول سال جاری نسبت به سال گذشته، نزدیک به هفتاد درصد کاهش داشته است، تصریح کرد: 146 مورد حادثه در شش ماه اول سال 1402 در استان اتفاق افتاده است که این عدد در سال جاری به 41 مورد کاهش یافته است. خوشبختانه نزدیک به 71 درصد شاهد کاهش آمار حوادث ناشی از کار در استان هستیم.
وی تصریح کرد: در بحث آمار حوادث، حوزه بازرسی وزارت کار، تامین اجتماعی و پزشک قانونی آماری را ارائه می دهند که هر کدام براساس شرح وظایف و تعریف شان از حوادث ناشی از کار آمار متفاوتی را ارائه می دهند.
دشت آبادی تاکید کرد: آمار حوادث ناشی از کار از دید بازرسی وزارت کار، صرفاً آمار کارگاه ها مشمول قانون کار است که برای نیروی انسانی مشمول قانون کار اتفاق می افتد.
رییس اداره بازرسی کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یزد تصریح کرد: به دو علت شاهد روی دادن حوادث ناشی از کار هستیم یکی شرایط ناایمن و دیگر اعمال ناایمن.
وی اضافه کرد: اعمال ناایمن مربوط به خطاهای انسانی است و شرایط ناایمن به ماشین آلات، تجهیزات و محیط کار بر می گردد.
دشت آبادی با اشاره به این که 85 درصد حوادث ناشی از کار به دلیل خطاهای انسانی رخ می دهد، خاطرنشان کرد: اگر در بخش خطاهای انسانی کار کرده و آن را کم کنیم، حوادث ناشی از کار نیز کاهش می یابد که این مهم با آموزش رقم می خورد.
وی با تاکید بر اینکه آموزش های ایمنی برای کارگر و کارفرما لازم و ضروری است، گفت: نگاه کارفرمایان که خوشبختانه در استان اکثرا این طور نیز هست باید به این سمت باشد که هر نوع هزینه در حوزه ایمنی به عنوان یک سرمایه گذاری است. هزینه ای که مثلا کارفرما برای سیستم اتصال به زمین، مناسب سازی حفاظ ها و برخی از آزمایش ها روی ماشین آلات، خرید تجهیزات ایمنی و… انجام می دهد ضریب ایمنی کارگاه را بالا می برد و حوادث را کمتر می کند، و این خود سرمایه گذاری است.
وی عمده ترین راهکار برای کاهش حوادث کار را آموزش های ایمنی، آموزش های ایمنی تخصصی و آموزش های حرفه ای شغل عنوان کرد و تاکید کرد: فرهنگ ایمنی باید در واحدهای تولیدی و کارگاه های بزرگ و کوچک نهادینه شود، چرا که خطر همیشه در کمین افراد ناآگاه و سهل انگار است.
رییس اداره بازرسی کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی یزد گفت: کارفرمایان کارگاه های بزرگ و پرخطر باید به سمتی بروند که مسئول ایمنی مجزا را برای کارگاه خود جذب کنند. یک فرد حرفه ای و کاربلد را انتخاب کنند و از واگذاری وظایف مختلف برای مسئول ایمنی خودداری کنند.