اتاق تعاون

بررسی چالش‌های مالیاتی تعاونی‌های مصرف در کمیسیون تخصصی اتاق تعاون استان اصفهان

در جلسه کمیسیون تخصصی تعاونی‌های مصرف اتاق تعاون استان اصفهان، موضوع عدم اعمال معافیت مالیاتی موضوع ماده ۱۳۳ قانون مالیات‌های مستقیم برای تعاونی های مصرف کارمندی و کارگری مورد بررسی قرار گرفت.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اتاق تعاون ایران، محمد حسن تبریزیان عضو هیات رئیسه و دبیر اتاق تعاون استان اصفهان ضمن تشریح معافیت های مقرر موضوع ماده ۱۳۳ قانون مالیات‌های مستقیم، هدف قانون گذار از تصویب این ماده قانونی را کمک به توسعه تعاونی های مصرف و حمایت از قشر آسیب پذیر دانست.

وی با اشاره به اهمیت حمایت از تعاونی‌های مصرف در شرایط اقتصادی کنونی، تأکید کرد که عدم اجرای صحیح ماده ۱۳۳ موجب افزایش فشار مالی بر تعاونی‌ها شده و روند فعالیت آن‌ها را با چالش‌های جدی مواجه کرده است. 

تبریزیان در این جلسه اعلام کرد که هیات کارشناسی اتاق تعاون استان اصفهان پیرو مصوبات شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی، طی ماه‌های گذشته جلساتی با معاونین و کارشناسان اداره‌ کل امور مالیاتی برگزار کرده تا راهکارهای عملی برای اجرای صحیح ماده ۱۳۳ بررسی شود. 

وی افزود در این جلسات، مشکلات اجرایی این ماده از دیدگاه تعاونی‌ها و ادارات مالیاتی مورد بحث قرار گرفته و پیشنهاداتی برای اصلاح فرآیندهای اجرایی و کاهش موانع قانونی ارائه شده است. 

دبیر اتاق تعاون خاطر نشان ساخت: ما خواستار تدوین دستورالعمل‌های اجرایی شفاف برای ادارات مالیاتی جهت اعمال صحیح این ماده قانونی و اعمال معافیت ها هستیم.همچنین نشست‌های مشترک میان تعاونی‌ها و سازمان امور مالیاتی برای رفع ابهامات قانونی با همکاری اتاق تعاون ایران برگزار خواهیم نمود.

تبریزیان به پیگیری اتاق تعاون استان اصفهان جهت انجام اصلاحات قانونی از طریق تعامل با نمایندگان مجلس و نهادهای مرتبط و همچنین ایجاد سامانه‌های نظارتی برای بررسی اجرای صحیح معافیت‌های مالیاتی در تعاونی‌ها اشاره کرد.  در این جلسه، مدیران عامل تعاونی‌های مصرف نیز به بیان مشکلات خود پرداختند. یکی از چالش‌های مهمی که مطرح شد، ایجاد مزاحمت از سوی اتحادیه‌های صنفی برای تعاونی‌ها در خصوص اخذ پروانه کسب بود.  مدیران تعاونی‌ها تأکید کردند که برخی اتحادیه‌های صنفی با اعمال فشار، تعاونی‌ها را مجبور به دریافت پروانه کسب از آن‌ها می‌کنند، در حالی که تعاونی‌ها طبق قوانین موجود باید از حمایت‌های قانونی برخوردار باشند.  مدیران تعاونی‌ها اظهار داشتند:  ما به عنوان تعاونی‌های مصرف، وظیفه تأمین کالاهای اساسی برای اعضای خود را داریم، اما برخی اتحادیه‌های صنفی با ایجاد موانع، فعالیت ما را محدود می‌کنند. این موضوع نه‌تنها باعث افزایش هزینه‌های عملیاتی تعاونی‌ها می‌شود، بلکه روند خدمت‌رسانی به اعضا را نیز مختل می‌کند. 


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *